ONR - Optimum No Rinse

Přípravky na odstranění hrubých nečistot před samotným mytím (hmyz, asfalt...), šampony pro mytí, snowfoam, přípravky pro sušení.
Odpovědět
HonzaD
Administrátor
Příspěvky: 504
Registrován: 17 úno 2016, 21:53
Odeslaná poděkování: 6 poděkování
Obdržená poděkování: 7 poděkování

Píšeš to jako kdybys byl celý poblblý z různých youtube návodů a polopravd ;)

Pokud dobře chápu na co se ptáš, tak jedou popisuješ použití ONR jako detaileru na velmi lehké znečištění (ředění tak 1:30) a podruhé popisuješ jeho použití jako předmytí / namočení zaschlé špíny (místo pěny - ať už pak následuje jakákoliv technika mytí, třeba opět pomocí ONR) :)

Oboje má svoje místo a oboje je vhodné při jiném stupni znečištění, jiné stávající ochraně na laku, stavu laku atd :smile:
Uživatelský avatar
Ipanema
Registrovaný uživatel
Příspěvky: 37
Registrován: 05 srp 2016, 00:19

Ne, zblblý nejsem. Jen mi šlo o zkušenost, jestli naprášíte ONR a pak se vezme jen mikrovlákna nebo dělá někdo s 3/4 kýblem vody a houbou.
Eddiee29
Registrovaný uživatel
Příspěvky: 499
Registrován: 03 dub 2015, 00:11
Bydliště: Hněvotín(Olomouc)
Obdržená poděkování: 3 poděkování

Trosku zmotany jsi.
Jsou to dva postupy, kdy jeden je normalni myti onr za pomoci predmoceni onr, a druhe je postup kdyz mas auto jenom jemne spinave a pouzivas onr, jako kterykoliv jiny detailer....
Uz je to srozumitelnejsi?
Uživatelský avatar
Hainz
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 24 črc 2018, 00:14

Tak jsem včera chtěl vyzkoušet ONR a nalil jsem asi 30ml na dno kýblu, pak jsem tam dal dávku šamponu s tím že to doliju vodou. Ale ta směs se nejak zdrcla a vytvorila takovou nepeknou hmotu s cucky ONR. No nic nalil jsem tam vodu, ale ta srazenina tam presto zůstala. Sice jsem to tím umyl, ale výsledek me moc neohromil. Příště vynechám úplně šampon a zkusím to samotným ONR
HonzaD
Administrátor
Příspěvky: 504
Registrován: 17 úno 2016, 21:53
Odeslaná poděkování: 6 poděkování
Obdržená poděkování: 7 poděkování

ONR jde použít na 100+1 způsobů, ale mixnout 30 ml se šamponem ne-e :D Navíc, mytí pomoci ONR podle "klasického" návodu se od mytí šamponem značně liší ;)
Uživatelský avatar
brabus
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 742
Registrován: 28 úno 2015, 17:42
Bydliště: kousek od Brna

Modrej nebo zelenej (s voskem nebo bez) ONR kdo ma zkusenost ?
BSD maniac
mstoces
Registrovaný uživatel
Příspěvky: 16
Registrován: 10 bře 2014, 22:26
Bydliště: Mělník

Zelený No Rinse mi nepřišel, že by měl nějakou extra výhodu oproti ONR bez vosku. Rozuměj, že by vytvořil nějakou ochranu. Takže používám klasicky modrej :smile:
bob
Registrovaný uživatel
Příspěvky: 32
Registrován: 12 zář 2018, 12:58

Máte dlouhodobě vyzkoušeno ,že to opravdu neškrábe lak? Přeci jen ,když se s tím člověk leští x hodin.. Říkám si,že když to nespláchnu tak se mi ten bordel dostane do sušících ručníků, normálně dávám velký pozor ,aby auto bylo opravdu čisté a nedostaly se do nich nečistoty a neškrábal jsem pak s nimi lak. Zatím jsem se odvážil onr použít jako clay lubrikaci a sušící detailer a nejakou super kluznost ,která by měla obalit ty nečistoty jsem nezaregistroval.
HonzaD
Administrátor
Příspěvky: 504
Registrován: 17 úno 2016, 21:53
Odeslaná poděkování: 6 poděkování
Obdržená poděkování: 7 poděkování

Risk je u jakéhokoliv kontaktního mytí a hlavně kontaktního sušení.
Já jsem s ONR při občasném použití strašně spokojen. V situaci, kdy člověk moc nemá čas se zdržovat, tak na málo špinavé OŠETŘENÉ auto (opršené po dnu na dešti, lehce zaprášené, po krátké suché vyjížďce atp.) je to skvělý produkt.

Zvlášť v kombinaci s technikou, že do kýblu s ONR naházím na začátku dostatečné množství obyč dlouhovláknových MF utěrek (co mám jenom pro tohle ONR mytí), cca po každém tahu po autě utěrku zběžně kontroluju a obracím, jakmile "dojde" - beru novou. A špinavá se samozřejmě do kýblu nevrací, jdou stranou rovnou na vyprání. Využiju většinou tak 5 - 8 utěrek.
Když chci být jo 100% jistý, tak před vytáhnutím ručníku každý panel vezmu pro kontrolu zlehka ještě podruhé. Ručník jde na vyprání pak taky. Je to pracnější ve srovnání s jejich origo postupem s červenou houbou, ale pro mě naprosto super poměr námaha/užitek.

Rozbalit a následně schovat "full size" mycí vybavení je pro mytí jen lehce špinavého auta stejně docela drbačka. Tohle umí ušetřit dost času. Místo cca třičtvrtě hoďky kmitání kolem auta jsem odhadem za třetinu času a třetinu nákladů vesele hotov se vším včetně puštění pračky.
Navíc bych řekl, že je umyto velmi bezpečně, nikdy jsem nezaznamenal nárůst vlásečnic při takovém mytí. K tomu ta jejich Big Red Sponge je tak drahá, že i pořízení dedikovaných utěrek jen pro bezoplachové mytí je srovnatelné.

Pokud sušíš po klasickém mytí kontaktně, tak je to myslím s výše popsaným postupem prašť jak uhoď.

Klidně sem hoďte svoje postřehy i někdo další. Docela mě zajímá, kdo si v ONR po "počátečním nadšení" našel dlouhodobě oblibu a nějaký svůj vychytaný postup :smile:
bob
Registrovaný uživatel
Příspěvky: 32
Registrován: 12 zář 2018, 12:58

Jo právě, že i když člověk postupuje šetrně tak se nějakým těm mikroskrabancum nevyhne, proto mi pořád připadala tahle technika dost hulvatská i když deklarují, že je šetrnější :smile: Ale zjevně to teda funguje a je čas to otestovat. Suším většinou ručníkem , když je čas fukarem, ale stejně je pak potřeba lehce dosusit ručníkem. Ručníky peru pokaždé a mám podezření, že největší škody se napáchají tím sušením, což mi i vyplývá z tvého příspěvku, proto jsem začal používat onr alespoň na sušení, ale na mytí jsem si dosud netroufnul. Díky za tvoji obsáhlou odpověď :thumbup:
Odpovědět