Mytí kol
-
wildT
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
-
header009
- Registrovaný uživatel
Já mám textar epad a životnost a brzdny účinek je podle mého stejný jako u normálních. Co pozoruji u epadu tak jak se pravidelně sjíždí oproti klasikam když sjedu na indikátor, tak všechny 4 desky mají na milimetr stejně obložení
-
Totić
- Registrovaný uživatel
- Obdržená poděkování: 1 poděkování
Přesně tak jsem to měl taky s ATE Ceramic. Některý měkký směsy co vídám špiní klidně 80/20 v neprospěch předku. Ono zadní brzdnej účinek je běžně nastavenej jen cca 30% síly co předek, o to dýl taky vydrží. Popravdě tvrdší desky s "keramik" příměsí brzdí ze začátku hůř než je zahřejete, životnost stejná resp. záleží na kotouči. Účinnost tam není takovej úvodní zákus na brnk jak u měkkých černých směsí, ale naopak nevadnou po více opakování.Tommyk píše:Musím potvrdit, jezdím předek ate ceramic, zadek obyčejné.. A zadní kola bych mohl umývat 2x častěji než přední. Přitom předek se vždycky špiní více. (60/40)
Koupil jsem je právě, abych nemusel kola tolik mýt a fakt v pohodě. On ten prach má ve skutečnosti světlou barvu tak není tolik vidět. Na černých kolech už zase může..
Jinak na mytí kol zkusím TRIX jestli bude dostatečně stíhat, to uvidíme.
-
wildT
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak ja mam prave grafitovy kola a tam prave neni moc videt klasicky brzdny prach... resp. barva kola sedi, jen zmizi lesk 
- BigBang
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To známej na golfu gti s 350k byl tak moc otrávenej, že má furt čený kola (původní barva byla bílá), že je nechal fouknout do odstínu „špína“ - nechal si namíchat barvu podle odstínu brzdovýho prachu, takže teď je jen rozdíl lesk/mat
Můžu říct, že třeba takový obyčejný TRW desky jsou uplnej mordor na prach 
GERMAN ENGINEERING...(\X/)
Fóbie a Šurikeny
... a Hliník?
kdyby po mně byla sháňka, tak vwvw(makovej závin)centrum.cz
Fóbie a Šurikeny
kdyby po mně byla sháňka, tak vwvw(makovej závin)centrum.cz
-
MaXyM
- Registrovaný uživatel
Ahoj
Chci si trochu vylepsit proces myti kol. Doposud to byla jen aktivni pena + splachnuti a pak, v posledni fazi, myti rukavicou a dalsi oplach a hotovo. Jen ze trpim na nedokonale umyte pneu - na jejich stranach se odklada takove hnede "maslo"...
Tak ze hledal jsem neco ucinnejsiho na pneu a pritom me napadlo chemicky se zbavit polatave rzy.
Zacel jsem prohlizet produkty a vybral jsem:
- Q2M Iron - je mozne pouzivat tak na kola a lak
- Raceglaze Tyre Cleaner - na cisteni pneu
Dobre jsem si to vymyslel nebo jsem mimo? Dulezita pro mne je jednoduchost aplikace. Nemam podminky aby si hrat s desitky pripravku dedikovanych pro kazdou nejmensi operaci.
Diky za nazory
Chci si trochu vylepsit proces myti kol. Doposud to byla jen aktivni pena + splachnuti a pak, v posledni fazi, myti rukavicou a dalsi oplach a hotovo. Jen ze trpim na nedokonale umyte pneu - na jejich stranach se odklada takove hnede "maslo"...
Tak ze hledal jsem neco ucinnejsiho na pneu a pritom me napadlo chemicky se zbavit polatave rzy.
Zacel jsem prohlizet produkty a vybral jsem:
- Q2M Iron - je mozne pouzivat tak na kola a lak
- Raceglaze Tyre Cleaner - na cisteni pneu
Dobre jsem si to vymyslel nebo jsem mimo? Dulezita pro mne je jednoduchost aplikace. Nemam podminky aby si hrat s desitky pripravku dedikovanych pro kazdou nejmensi operaci.
Diky za nazory
- joshiki
- Pokročilý uživatel
- Obdržená poděkování: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
na mytí pneu je nejdůležitejší parametr mycí pomůcka...doporučuju kartáč než-li štětec.
Jako čistič lze použít kdejaké apc nebo bilberry se mi osvědčil taky
Jako čistič lze použít kdejaké apc nebo bilberry se mi osvědčil taky
Aktuálně na fb http://www.mytiauthodonin.cz
Archív na DC.CZ http://detailingclub.cz/viewforum.php?f=49
----------------------------- info@mytiauthodonin.cz 606 300 056
Archív na DC.CZ http://detailingclub.cz/viewforum.php?f=49
----------------------------- info@mytiauthodonin.cz 606 300 056
-
wildT
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo ale Tyre Cleanser je trosku jinej level, doporucuju i kdyz je drazsi. Aspon jednou za cas pred aplikaci pneupajcu, pak Udrzovat APCckem.
- Neozin
- Pokročilý uživatel
Mě zas právě Raceglaze Tyre Cleanser nějak extra nenadchl. A to hlavně cena výkon.
Ano, čistí pneu super, jen dát 500kč za 0,5L se mi zdá moc, když tohle dokážu s BH surfex v ředění 1:1. A nebo ještě silnější a levnější čistič Mafra supermafrasol v ředění 1:5 - To mám i strach že mi to vyžere pneu.
Co jsem se na různých zahraničních forech dočetl, tak prý je dobrý Meguiars APC. Ten si pak chci koupit na příští sezonu. Na youtube jsem viděl videa jak s tím čistí pneu v ředění 1:1 a dobrý.
Ano, čistí pneu super, jen dát 500kč za 0,5L se mi zdá moc, když tohle dokážu s BH surfex v ředění 1:1. A nebo ještě silnější a levnější čistič Mafra supermafrasol v ředění 1:5 - To mám i strach že mi to vyžere pneu.
Co jsem se na různých zahraničních forech dočetl, tak prý je dobrý Meguiars APC. Ten si pak chci koupit na příští sezonu. Na youtube jsem viděl videa jak s tím čistí pneu v ředění 1:1 a dobrý.