Spíš bych je pak hodil do sušičky (buď na studený program, nebo nějaký outdoor - prostě něco do 30-40°C) .
A) budou nadýchané a měkkčí
B) vyfouká to uvolněná vlákna
P.S.: Nezapomeň před sušením vyčistit filtry
Jak se starat o mikrovlákna
-
- Administrátor
- Odeslaná poděkování: 6 poděkování
- Obdržená poděkování: 7 poděkování
je taky možné, že si měl vysokou teplotu vody v pračce nebo moc horko v sušičce a mikrovlákno prostě spálil
- Ryco
- Registrovaný uživatel
Zdarec, chystám se přeprat nový ručník Gyeon Silk Dryer, přeperu to asi ručně - jeden ručník se mi do pračky cpát nechce a přece jen ručně to bude šetrnější.
Mikrovlákna peru v tekutém jelenovi, používám levné takže to moc neřeším.
Bude v pohodě v tom vyprat i ručník? Nebo radši použít nějaký jiný přípravek? Třeba tu Lagunu co je o pár příspěvku výše?
Mikrovlákna peru v tekutém jelenovi, používám levné takže to moc neřeším.
Bude v pohodě v tom vyprat i ručník? Nebo radši použít nějaký jiný přípravek? Třeba tu Lagunu co je o pár příspěvku výše?
-
- Registrovaný uživatel
Tak jsem přidal do mé údržby mikrovláken mezikrok - ruční "před-praní" v JARové vodě. Jelikož JAR odstraňuje mastnotu (tudíž i zbytky vosku), mám v jednom vědru teplou JARovou vodu a 99% skvrn z mikrovláken okamžitě zmizí po cca 10 vteřinovém promnutí, pak propláchnu pod teplou vodou nebo v druhém vědru.
Aby mi žádný JAR v mikrovláknech nezbyl tak pak hodím na běžný program do pračky s šetrným tekutým pracím prostředkem (např. Zenit Laguna) - s octem místo aviváže.
Aby mi žádný JAR v mikrovláknech nezbyl tak pak hodím na běžný program do pračky s šetrným tekutým pracím prostředkem (např. Zenit Laguna) - s octem místo aviváže.
-
- Administrátor
- Odeslaná poděkování: 6 poděkování
- Obdržená poděkování: 7 poděkování
Taky s uspechem rucne predpiram tekutym jelenem