Leštička pro začátečníka

Leštičky, leštící kotouče, vysavače, vysokotlaké čističe, atd.
Odpovědět
HonzaD
Administrátor
Odeslaná poděkování: 6 poděkování
Obdržená poděkování: 7 poděkování

Pokud je málo jetá, pak OK. Na první leštičku dobrá volba, určitě k tomu požaduj tu origo tašku, lidi si jí rádi nechávaj ;)
Ovšem pokud je to jen někde z inzerátu a neznáš kdo a jak s ní pracoval, pak bych si připlatil devět stovek za novou, výše zmíněnou, T2000 V3. Máš ji v záruce a práci odvede stejnou, ne-li lepší.
brabus
Pokročilý uživatel

extol urcite ne . T2000 doporucuji viz moje srovnani.
BSD maniac
maxx99
Registrovaný uživatel

Díky za názory....Ještě mě zaujal ten VONROC, našel jsem v Německu 650W, 125mm za 45 Euro...co Vy na to? :)
HonzaD
Administrátor
Odeslaná poděkování: 6 poděkování
Obdržená poděkování: 7 poděkování

Pro mě neznámá značka :unknw: Rád bych vypíchnul dvě věci:

1) v cenové relaci kolem 50 EUR a níž jsou ty nejlevnější stroje, které jsou obecně dost mizerné. Ta T2000 je podle mě na hraně ceny, na kterou se slušný nový stroj dokáže dostat, aby nebyl jenom pro zlost.

2) dobré kotouče a utěrky jsou spotřební materiál vlastně stejně jako pasty a další chemie - nic z toho bych rozhodně nenazval levné a je třeba s tím počítat taky.

Tedy pokud řešíme stokoruny u leštičky, pak se obávám, že po prvních pár pokusech poletí celá levná výbava do kouta, ty budeš mít pocit, že jsi vyhodil peníze za krám a koníček se z toho nestane. Dej na doporučení a trochu došetři.

Pokud to nekupuješ jako nové hobby, ale potřebuješ jenom vyvonět auto na prodej, tak to radši dej nějakému slušnému místnímu detailerovi, ať ti udělá rychlý jednokrok a vosk. Při započítání investovaného času do nasbírání know-how to vyjde i s nejlevnější výbavou podle mě výrazně lépe - toť můj soukromý názor.
jirka mz
Registrovaný uživatel
Obdržená poděkování: 1 poděkování

Tak jsem tady před asi 5 lety (na předchozí straně) vybíral lestičku, ale nakonec sem ji nečekaně nekoupil. :-D Trochu se totiž díky tý krizi pozdržela výměna auta, kdy bylo nedostatek vhodných ojetin, tak jí nebylo třeba. :-)
No ale loni jsem auto konečně vyměnil, takže čas nákupu lestičky nastal. Říká se že dvakrát do stejný řeky nevystoupíš, ale přesto jsem si znovu koupil vůz v černý perleti (z O2 na Passat B8.5), abych se nenudil :-)...

Teď teda k lestičce, zvažoval jsem tu Liquid Elements T2000 V4, případně T3200/T4200. Ta T2000 je cenově někde jinde a myslím že bych s ní byl spokojený. Pokud ale vezmu v úvahu vyšší modely, tak tady už nabízí otázka jestli nejít do Dodo Juice Buff Daddy Evo?
Máte někdo nějaký zkušenosti, případně porovnání? Vyplatí se za ní připlatit?
soray
Administrátor
Odeslaná poděkování: 7 poděkování
Obdržená poděkování: 12 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Ahoj, asi takle:
T2000 - velmi slušný stroj na hobby leštění, pokud to máš na občasné leštění pro sebe, bohatě stačí.
T3200 - prakticky totéž co T2000, pouze o 2mm větší kmit, to ale v praxi nepoznáš. Významný rozdíl je ve tvaru těla a podstatně lepší ergonomii (zadní rukojeť, prstová spoušť).
Buff Daddy - tvar těla podobný T2000, z těchto 3 je nejvýkonnější. Odolný stroj, který zvládne i větší zátěž.
Obrázek M: mjaros@detailingshop.cz T: +420602542150
jirka mz
Registrovaný uživatel

Čau, díky za odpověď. Mám to vesměs pro sebe, nebudu tvrdit že nikomu jinýmu s tím někdy auto nepřeleštím, ale to bude jestli vůbec, tak úplně výjimečně protože nemám čas ani na svoje :lol1:... Nakonec i to je jeden z důvodů pořízení leštičky, kdy bych s tím mohl přípravu pro voskování zvládnout rychleji :smile:.
Zatím nemám v plánu (možná někdy v budoucnu, těžko říct), leštit vícekrokově,
Jak už jsem psal kdysi, tak pořád mám skoro plnou lahvičku ValetPro Achilles a jak dojde nahradím ho asi DJ Lime... nebo něčím podobným. Bude se teda jednat převážně o přípravu pro voskování.

T3200 tu teda vyřazuju.
T2000 by mě určitě stačila. Na druhou stranu Dodo má v balení i menší 75mm unašeč, což taky není úplně zadarmo.

Když to vezmeme z pohledu kvality, ergonomie, uživatelský přívetivosti, potencionální výdrže a tak, je tam rozdíl? Má význam si za DJ příplatit?
soray
Administrátor
Odeslaná poděkování: 7 poděkování
Obdržená poděkování: 12 poděkování
Kontaktovat uživatele:

T2000 už má nově také malý unašeč.
Co se týče T2000 vs. Buff Daddy tak:
Kvalita - bude lepší u DJ, ale nemyslím si, že pro hobby použití nějak zásadní
Ergonomie, uživatelská přívětivost - prakticky totožná
Výkon - to je asi nejzásadnější rozdíl ve prospěch DJ
Obrázek M: mjaros@detailingshop.cz T: +420602542150
jirka mz
Registrovaný uživatel

Když to vezmu tak, že se s cenou T2000 i s nějakými kotouči pořád dostanu pod cenu DJ, tak asi není o čem. I když DJ je má oblíbená značka. Ale tak stejně bude ležet většinu času ve skříni... :smile:

Dívám se že děláš v detailing shopu, tak si pak ještě nechám doporučit vhodný kotouče a tak... :smile:
Odpovědět