Leštička pro začátečníka

Leštičky, leštící kotouče, vysavače, vysokotlaké čističe, atd.
Odpovědět
MACI
Registrovaný uživatel

Diky, to zni dobre.
3dclub - jak je prosim mysleno ze 21mm "je dost"? Jako ze je to uz prilis moc/zbytecne nebo tak neco, a nebo ze to je lepsi nez ta Extolka? Diky
brabus
Pokročilý uživatel

Po celá léta byly leštičky s 6 mm kmitem jediné dostupné orbitální leštičky. Až později se 15 mm nebo dokonce 21 mm stalo normou. Větší kmit znamená větší plochu vyleštěnou každou otáčkou kotouče, což šetří čas a poskytuje vám ještě bezpečnější řez při nižší teplotě.

Nyní si myslíme, že kmit 21 mm (nebo více) je příliš velký. Protože vedlejším účinkem většího kmitu může být více vibrací, pomalejší / nižší řez, složitější leštění a větší šance na copánky (stopy po leštění). Takže si myslíme, že ideální kmit pro běžnou práci je 15 mm. Náš stroj DAS-15 je vyroben z kvalitních materiálů, má plnou 2-letou záruku a nabízí vynikající výkon za dostupnou cenu. Pamatujte, že strojové leštění vyžaduje pro dosažení nejlepších výsledků zkušenosti, dovednosti a praxi.
BSD maniac
MACI
Registrovaný uživatel

Diky!
HonzaD
Administrátor
Odeslaná poděkování: 6 poděkování
Obdržená poděkování: 7 poděkování

Jen pro upřesnění, standard pro leštičky byl 8 mm (3 mm a 6 mm jsou typické u excentr. brusek). Takový běžná 8 mm excentr leštička je poměrně univerzální nástroj a na hobby korekci stačí, hlavně když si dokoupíš menší 3' unašeč, tak varianty s vyšším výkonem jsou velmi schopné stroje (např. DAS 6 PRO). Velký kmit (tj. 15 nebo 21mm) obecně zvládne práci rychleji, ale na menších nebo členitých plochách nebo u hran zas tak vhodný není (prostě velký kotouč a lítá po laku jako blázen) => takže je fajn doplnit ho ještě druhým strojem na detailnější práci (malá rotačka / mini excentr apod).

Pokud jsi úplný začátečník, tak bych doporučil držet se běžného 8mm kmitu, koupit si k ní 3' (75mm) unašeč, naučit se základy a možná pak zjistíš, že ti to i stačí.
Jakmile budeš trochu pokročilejší nebo to myslíš vážně a pořízení více strojů nevadí, tak proč ne.
3dclub
Registrovaný uživatel
Obdržená poděkování: 1 poděkování

Přesně tak :)
21mm je něco za něco, zvládne větší korekci, ale je to na úkor přístupu menších míst.
MACI
Registrovaný uživatel

OK, ja to chci jen na hobby lesteni sveho auta, pripadne v rodine a kamaradum. Uz jsem mel rotacku s regulaci otacek kde jsem zjistil ze to neni uplne idealni kdyz je clovek zacatecnik a neumi to s ni. Takze se koukam po nejakem excentru, diky za pekne vysvetleni, aspon vim ze se divat spis na takovy univerzal 8mm + druhy mensi unasec :)
ZzZ123
Nováček

Ahojte. Viem že sa tu už popísalo dosť ale potrebujem radu pri výbere leštičky. Som začiatočník takže nič profi za stovky € mi netreba. Chcel by som kúpiť orbitálnu leštičku ale neviem po akej značke siahnuť.. Na stránkach ako amazon, ebay atd. sa dajú nájsť prebalené asi čínske? výrobky pod rôznymi značkami. Má význam kupovať niečo také? Je to tam predávané ako Kraftpaket, Kingbarney atd. Ak máte niekto osobné skúsenosti s takýmito leštičkami tak sem s nimi. Alebo je potom vhodnejšie si priplatiť a kúpiť niečo ''lepšie'' ? Kľudne by som kúpil aj nejaký set kde sú pribalené aspoň dáke pady tak ak o niečom výhodnom viete tak píšte.
brabus
Pokročilý uživatel

z činy budou jen sracky, mel jsem extolku a presel jsem na Liquid Elements T2000 V3 a jednoznacne doporucuji lehka, ticha dobre se s ni dela .... https://www.detailingshop.cz/liquid-ele ... -lesticka/
BSD maniac
3dclub
Registrovaný uživatel
Obdržená poděkování: 1 poděkování

brabus píše: 10 čer 2020, 14:28 mel jsem extolku a presel jsem..
A já si vždycky myslel, že jsi zapřísáhlej Extolce :dance3: :lol1:

Z číny bych asi nic nebral, zase tak výhodný to podle mě není a nedejbože když to zastavěj na celnici, s reklamací to asi taky žádná sranda nebude. Ten LE je dostačující stroj za dobrej peníz pro začátečníka :)
brabus
Pokročilý uživatel

je treba jit dopredu.A myslel jsem rozdil 700kč nebude poznat, Extolka ma celkem dobry recenze, nekdy sem napisu srovnani obou.
BSD maniac
Odpovědět