první leštění

Korekce zašlých a poškozených laků, leštící pasty.
Odpovědět
Cavaleer
Nováček

Čaute, koupil jsem orbitální excentrickou leštičku a chtěl bych si vyleštit svoje auta. Jednou jsem už leštil obyčejnou leštičkou a 3M pastou, ale už vůbec nevím, co to bylo zač, ale výsledek byl famózní. Čili bych chtěl poradit, co koupit. Jde mi hlavně o to, že zatím do toho nechci moc investovat, chtěl bych nejlíp 1 pastu a vosk, nějáký basic kotouče, beránka...Další věc, na jednom autě mám od kamínků odštípaný kousky laku a je to zlehka vyrezlý, dá se s tím něco udělat pomocí leštičky?Poraďte, pls, díky :drinks:
joshiki
Pokročilý uživatel
Obdržená poděkování: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Tento oboru je trošku větší věda, než jen nalít šampon a pošudlat auto :D nymslím to nijak ve zlém, ani se ti nevysmívám...jen že to není takové jak si většina lidí za začátku myslí :smile:
Pokud chceš jít cestou nejmenších nákladů a pouze jednou pastou, pak každopádně něco středního s dobrým finišem npř menzerna 2500 apod typ past. Kotouč taky nějaký střed.
Beránek je už mimo tvé zadání 1pasty a nejnižších nákladů.
Vyštíplé kusy laku leštičkou...zkus popřemýšlet :smile:
Mimochodem cesta nejnižších nákladů jen na péči o auto tzv mytí a voskování si připrav tak 3-5tis
Aktuálně na fb http://www.mytiauthodonin.cz
Archív na DC.CZ http://detailingclub.cz/viewforum.php?f=49

----------------------------- info@mytiauthodonin.cz 606 300 056
Cavaleer
Nováček

o.k., díky rady, avšak...Možná bych ještě někde pohledal fotky zmíněného mnou rozleštěného auta a tam byly náklady asi takový, že jsem spotřeboval 1/3 nějáké 3M pasty, pak 1/3 pixle s voskem a třeba 3 kotouče. Neříkám, že to bylo všechno správně atd atd, ale výsledek skvělej a auto jsem viděl o 2 roky později na prodej a žádný poškození laku, nebo něco takovýho tam nebylo. K těm orezlým místům, je to tak, že je to v tý vyštípnutý části jen povrchová koroze,chci jen zabránit rozšiřování. Někde v článku o detailingu jsem se dočet, že tím lze odstranit i puchýřky na laku, nevím, co si o tom mám myslet teda...Jinak jasně, že to není jednoduchý a jasně, že to stojí peníze, co nestojí. Chtěl jsem jít co nejlevnější možnou cestou, abych si to zkusil hlavně a pak podle úspěchu investoval větší objem peněz ;) btw koukám, že i školíš, mohl bys mi poslat, co to obnáší?Díky :)
ruzipa
Registrovaný uživatel

Temi puchyrky byl asi myslen pomeranc. Odstipnuty lak uz je docela na houby. Zkusit nejaky odrezovac a potom to zakapnout lakem :-/ Pokud tedy ne rovnou lakovat cely dil :-(

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk
Napster
Registrovaný uživatel

Zalezi na laku. Ja nedam dopustit na menzernu FG400 na jednostupen,ale nekdy staci i jak psal jozka menzerna 2500. Lepsi je zacinat mene abrazivni lestwnkou a potodle visledku bud vzit nejakou hrubsi a nebo naopak jemnejai. Vosk se asi shodnem Fusso coat nebo finish kare 1000. Ze skodovky jsem mel asi 1l lestenky z lakovny brala pekne a udelala i finish. Neco jako FG400. Jenze ted tam maj jinou a ta se hodi jen na finiah. Na ostipany lak. Nejlepsi je zakapnout origo barvou,kapku laku a vybrousit a zalestit. Pokud je to hodne osekany,tak nejrychlejsi,nejefektivnejsi a nejlevnejsi je nechat predek znova polejt barvou. Pokud to vezmem kolem a kolem, tak aleapon 10ks mikrovlaken na uplny zacatek treba z KIKu tzn 45x10=450kc dale odmastovac po lesteni napr gyeon Prep 1l 490kc, pred lestenim to vzit clayem stredni Valet pro kolem 250kc, lubrikace claye 200kc, lestenka napr menzerna 250ml fg400/2500 500kc, vosk cca 1000kc, lestici kotouce aleapon 3ks na uplny zacatek 1ks cca 400kc +/- . Vhodny sampon 300kc-500kc. Dva kbeliky(na zacatek staci napr baumax 1ks cca 50kc. Myci houba/rukavice microfiber madness 350-550kc. Sampon a rukavice je sice drazsi,ale je to investice na hodne dlouho,coz se neda rict o lesticich kotoucich pri zacatcich. :D
Myrilek
Registrovaný uživatel

Cavaleer píše:Čaute, koupil jsem orbitální excentrickou leštičku a chtěl bych si vyleštit svoje auta. Jednou jsem už leštil obyčejnou leštičkou a 3M pastou, ale už vůbec nevím, co to bylo zač, ale výsledek byl famózní. Čili bych chtěl poradit, co koupit. Jde mi hlavně o to, že zatím do toho nechci moc investovat, chtěl bych nejlíp 1 pastu a vosk, nějáký basic kotouče, beránka...Další věc, na jednom autě mám od kamínků odštípaný kousky laku a je to zlehka vyrezlý, dá se s tím něco udělat pomocí leštičky?Poraďte, pls, díky :drinks:
mohu poprosit o sdělení, jakou leštičku jsi koupil a případné recenze na ní? dík L.
Cavaleer
Nováček

Dík všem za reakce ;)
Frozz
Pokročilý uživatel
Odeslaná poděkování: 1 poděkování
Obdržená poděkování: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

S odštíplýma kouskama leštičkou nic nezmůžeš, leda tak zakapat korekční tužkou (ale výsledek nemusí být uspokojivý). Jinak nezapomeň vždy po leštění odmastit, ať vidíš skutečný stav laku. Kup si menzernu 400 nebo 2500, případně třeba Scholl S3 nebo S20, středně tvrdý kotouč (na beránka zapomeň), je jich na trhu fakt hodně (Shinemate, Rupes, Scholl atd.) a půjde to. :thumbup:
FB - https://www.facebook.com/LTDetailing/
Web - https://www.ltdetailing.cz

Profesionální strojní leštění | keramické povlaky | individuální školení

Více info: info@ltdetailing.cz
Odpovědět