Drátěnka na laku,smirky, propálení/proleštění laku

Korekce zašlých a poškozených laků, leštící pasty.
joshiki
Pokročilý uživatel
Obdržená poděkování: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

alo1: netřeba...přímo mi šlo o propálení laku, takže mě osobně je jedno jestli to propálím za 1 nebo 20sekund :)
Ale zajímavý poznatek...že něco ohřívá lak o tolik pomaleji než obyč pasty 3m či menzerny
Aktuálně na fb http://www.mytiauthodonin.cz
Archív na DC.CZ http://detailingclub.cz/viewforum.php?f=49

----------------------------- info@mytiauthodonin.cz 606 300 056
BigBang
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

taky prej optimum pasty málo hřejou :idea:
GERMAN ENGINEERING...(\X/)

Fóbie a Šurikeny :) ... a Hliník?
kdyby po mně byla sháňka, tak vwvw(makovej závin)centrum.cz
alo1
Registrovaný uživatel

taky jsem to slysel, ale nikdy jsem s nimi nedelal. zrovna vcera jsem delal s (pro me novymi) pastami od Scholl a porovnaval jsem to s Koch Chemie a dosel jsem na to, ze kdybych vedel, ze se budu starat o jedno auto, tak vemu Scholl, ale pokud o vic, tak Koch, ktery za podobne prachy ma 3x tak velkou pastu a kvalitativne jsou si velmi blizke.
Alan
Registrovaný uživatel

Zdravím,
na fóru jsem nováček a v oblasti detailingu naprostý amatér, auto myji pouze šampónem s voskem od želvy a jednou za čas použiji vosk od Sonaxu. Proto doufám, že při čtení tohoto příspěvku budete chápaví a jen od vás neschytám, jakej jsem vůl :D Běhěm mytí jsem při snaze "dokonale vyčistit" lak svého auta udělal hloupou chybu, kdy jsem se snažil odstranit různé nečistoty (asfalt, polétavá rez) hrubou stranou houbičky na mytí nádobí a jak to dopadlo, vám jistě ani nemusím psát.. na všech místech, kde jsem tyto nečistoty odstraňoval, jsem lak prodřel. :fool: Naštěstí mám alespoň bílé auto, takže na první pohled to dejme tomu není moc viditelné, ale pod určitým úhlem mám zkrátka na karoserii několik odřených (matných) míst a teď nevím, jak se jich nejlépe zbavit. Chci se tedy zeptat, zda by se tyto škrábance daly odstranit ručně za použití třeba tohoto brusného aplikátoru od chemiků (místní terminologii už jsem lehce nastudoval :D )
http://www.detailingshop.cz/lesteni/124 ... kator.html

v kombinaci s touto leštěnkou
http://www.detailingshop.cz/lesteni/489 ... tenka.html
či leštící pastou
http://www.detailingshop.cz/lesteni/124 ... pasta.html

případně něčím jiným, a nebo je jediná možnost strojní leštění?

Předem děkuji za odpoveď a rady :smile:
wildT
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Jestli to pujde rucne nevim... Neznam tu pastu, ale kdysi jsem se pokousel rucne lestit skrabance od kere do ktereho jsem nacouval a bylo to takove... jako zamaskovalo to trochu, ale uspokojivych vysledku pod lampou jsem dostahl az strojne. Zkousel jsem tehdy Menzerna PF2500 a klasicky zluty aplikacni molitan, mozna s nejakem spesl rucnim lesticim polstarkem by to bylo lepsi. Ale tisic otacek ze minutu se rukou nahrazuje tezko :D

Rika se ze na rucni lesteni je dobra P1 http://www.detailingshop.cz/stredne-sil ... 100ml.html a ten Hex polstarek bych nechal :)
Michail
Pokročilý uživatel

Ultimate Compound je celkem solidní. Podařilo se mi tím (ručně) odstranit stopy po hmyzu, zůstalo tam poškození laku okem dobře viditelné. Po asi 6-7 "passech" jsem se toho zdárně zbavil. Nebo to aspoň doteď nevylezlo :D
F**k me, I'm FRENCH!

K4M Renault Mégane Coupé 1.6 16V, r. v. 1999
F4R Renault Laguna GrandTour 2.0 16V, r. v. 2006
BigBang
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Alan: nic neschytáš, důležitý je, že sis uvědomil, co jsi udělal za blbost a že se to snažíš napravit ;) Každej nějak začínal, snad nikdo nezačal udržovat auto DJ apod. Dlší důležitá věc je ta, že jsi dokázal najít cestu sem a třeba i propadneš tomu všemu tady :) Co se týče těch škrábanců tak, když budeš dostatečně „onanovat“ (jinak se to snad ani nazvat nedá :D ) tak bys mohl aspoň to nejhorší odstranit. Otázka je, co na to řekne tvůj loket a jestli budeš s výsledkem spokojený. Ideální by bylo se seznámit aspoň s nějakým základem (správné a pravidelné mytí + aspoň aplikace detaileru atd.) a nechat si auto aspoň „základně“ rozleštit mašinou. Tím základně myslím to, že se to veme např. PF2500 do nějakejch řekněme 80%. Auto tak jako tak prokoukne a hlavně si ušetříš relativně zdraví. Nezmiňuju úsporu peněz, protože to co bys investoval do pasty/leštěnky a všech věcí okolo dáš i za rozleštění. O tomto se zmiňuju z důvodu toho, že jsi nezmínil, zda-li se chceš posunout na další level, nebo se jen snažíš najít lék na výše zmíněný problém ;)
GERMAN ENGINEERING...(\X/)

Fóbie a Šurikeny :) ... a Hliník?
kdyby po mně byla sháňka, tak vwvw(makovej závin)centrum.cz
Alan
Registrovaný uživatel

Děkuji všem za odpovědi a rady :smile:

BigBang: abych se přiznal, na toto fórum jsem se poprvé dostal zhruba před půl rokem a od té doby sem občas zavítám a prečtu si pár témat, ale vše se mi jako laikovi zdá složité a náročné, nicméně už se do toho začínám dostávat a postupně tomu i propadat :smile: Ale i přesto, že už jsem zde měl nějaké ty základy přečtené, jsem se dopustil takové hlouposti, na kterou bych teď rád, jak píšeš, nejprve našel lék a až časem se třeba i posunul na další level ;) Auto je staré 2 roky, čili lak není jinak zas tak špatný a i po mém laickém umytí výše zmíněným šampónem s voskem a navoskování se leskne jako psí kulky :D A jelikož jsem mladý a i ten loket snad ještě něco vydrží, pokusil bych se škrábance odstranit ručně, pokud to tedy vyloženě nezavrhujete a mohlo by to pomoct. Mohu tedy zkusit použít výše zmíněný Hex polštářek a P1, kterou posílal wildT, aniž bych způsobil ještě větší škody než do teď? Případně mě láká i ten Ultimate Compound, který bych mohl přes kamaráda sehnat velice výhodně.
wildT
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Jestli muzes sehnat Megs vyhodne tak muzes i ten, ja jen nevim jak silna je to pasta protoze se v Megsech nevyznam, ale to vi Michail :)
c4eX6
Registrovaný uživatel

Alan píše:Zdravím,
na fóru jsem nováček a v oblasti detailingu naprostý amatér, auto myji pouze šampónem s voskem od želvy a jednou za čas použiji vosk od Sonaxu. Proto doufám, že při čtení tohoto příspěvku budete chápaví a jen od vás neschytám, jakej jsem vůl :D Běhěm mytí jsem při snaze "dokonale vyčistit" lak svého auta udělal hloupou chybu, kdy jsem se snažil odstranit různé nečistoty (asfalt, polétavá rez) hrubou stranou houbičky na mytí nádobí a jak to dopadlo, vám jistě ani nemusím psát.. na všech místech, kde jsem tyto nečistoty odstraňoval, jsem lak prodřel. :fool: ..
Podle mě s tím ručně nehneš, zrovna teď o víkendu jsem dělal kapotu po takovemhle zásahu dratenkou + jarem a mozna i acetonem (odstranovani pryskyřice ze stromu), drhnutou vsim moznym, co na lak nepatří plus najetych 350tis km. Dalo mi to dost zabrat s to jsem to delal orbitkou + FG400 + orange hex, PF2500+bilej hex a ty bílý fleky jsem musel vzit 1500-2000 smirkem pod vodou.

Omlovam se za nekvalitu fotek:

Odpovědět