Drátěnka na laku,smirky, propálení/proleštění laku

Korekce zašlých a poškozených laků, leštící pasty.
Michail
Pokročilý uživatel

c4eX6: Copak to je za povoz?

Ultimate Compound je nejsilnější pasta z "uživatelské" řady. Potom jsou ještě produkty z řady Mirror Glaze, ale ty jsou zase primárně určeny pro strojní leštění.

Výhodně Ti můžu UC prodat ze svých zásob :D
F**k me, I'm FRENCH!

K4M Renault Mégane Coupé 1.6 16V, r. v. 1999
F4R Renault Laguna GrandTour 2.0 16V, r. v. 2006
bigtwin_jirka
Registrovaný uživatel

joshiki píše:High Temp.: Každý ví, že se nesmí lak příliš zahřát...jenže už málokdo ví, co se stane při tom překročení určité teploty, tak tady je výsledek.
Clearcoat se jakoby oddělil od metalízy a jakoby vystoupl i s obtiskem od struktury metalízy. Povrch clearcoatu jakoby zdrsněl a vytvořil pohledově zalmžení laku-velmi nevzhledné.
Přehřátí laku=smrt
Předpokládám rotační, né vibrátor. Smím vědět ještě pár detailů? Jaký otáčky, průměr kotouče? Síla přítlaku? Já si osobně myslím, že to v praxi nemůže nastat, ale nikdy neříkej nikdy, že.
joshiki
Pokročilý uživatel
Obdržená poděkování: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Podmínky testu nejsou směrodatné takže je ani uvádět radši nebudu ať nikomu nepletu hlavu.
Důležitá je jen a pouze samotná teplota laku...je mnoho způsobů jak ji překročit a věř že v praxi se to běžně stává, sice méně zkušeným ale stává ;)
Aktuálně na fb http://www.mytiauthodonin.cz
Archív na DC.CZ http://detailingclub.cz/viewforum.php?f=49

----------------------------- info@mytiauthodonin.cz 606 300 056
c4eX6
Registrovaný uživatel

Michail píše:c4eX6: Copak to je za povoz?
je to vw passat 05, je to HC pracant (daily driver, dalnice, silnice, pole, les) :driving: , kterej za dobre odvedenou praci, dostava za odmnenu, drbani dratenkou :friends:
Alan
Registrovaný uživatel

c4eX6 píše: Podle mě s tím ručně nehneš, zrovna teď o víkendu jsem dělal kapotu po takovemhle zásahu dratenkou + jarem a mozna i acetonem (odstranovani pryskyřice ze stromu), drhnutou vsim moznym, co na lak nepatří plus najetych 350tis km.
No, tento lak tedy vypadal hrozně, řekl bych, že ještě hůř než teď vypadá ten můj, ale to se teprve ukáže, co se s tím bude ručně dát dělat.
Michail píše: Výhodně Ti můžu UC prodat ze svých zásob :D
Díky za nabídku, rozhodl jsem se nakonec pro celou tuto sadu, která UC obsahuje - http://www.detailingshop.cz/darkove-set ... -laku.html

A s tím souvisí můj další dotaz. Bude správně následující postup?
1) umytí šamponem
2) clay + detailer
3) Ultimate Compound + oranžový Hex
4) vosk (pokud se škrabánce podaří odstranit)

Tak jsem zvědav, jaký bude výsledek a případně se pak mohu i podělit o fotky před a po. :smile:
Alan
Registrovaný uživatel

Ještě se omlouvám za menší spam, ale přišla mi k tomuto tématu soukromá zpráva a zatím nemám možnost si ji přečíst, jelikož jsem tu nový.. :|
joshiki
Pokročilý uživatel
Obdržená poděkování: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Alan:jakmile budeš mít 10 příspěvků tak budeš moci číst sz.
Je to opatření proti botům.
Aktuálně na fb http://www.mytiauthodonin.cz
Archív na DC.CZ http://detailingclub.cz/viewforum.php?f=49

----------------------------- info@mytiauthodonin.cz 606 300 056
Rocco
Pokročilý uživatel

joshiki , dokáže takhle propálit,nebo jen spálit lak i orbitka?
Dneska mi odchází z DS jedna domů a po přečtení toho dle vlákna jsem v hrůze ji použít. :D

To musíš tu leštičku držet celkem dlouho na jednom místě,ne?.....nebo to jde zničit i klasickým pohybem leštičky?
Nebo jinak....jak se tomu co nejlépe vyvarovat?
Kdo si hraje,nezlobí ... tak pořád myji a leštím auto,abych nezlobil. 8-)
c4eX6
Registrovaný uživatel

I s DA lestickou se da prolestit skrz clearcoat, hruba pasta a agresivni kotouc, jako je treba coolpad od carpro. Na "rovne" plose velmi obtizne, ale na hrane to az zas tolik prace neda. Ale s trochou opatrnosti a hlidanim si teploty lestenyho povrchu, se ti to nestane. Musis davat na hranach bacha a kdyz si nejses jistej, tak radsi pouzit maskovaci pasku a inkriminovanou hranu prelepit, např. pokud bys v jeji blizkosti potreboval neco hlubsiho odlestit..
Rocco
Pokročilý uživatel

Budu se školit na matky autě....to je tak zničené,že by si možná nevšimla ani toho probroušení. :D
Ale jak se znám,tak ze začátku nebudu skoro vůbec tlačit na leštičku a jen s ní směřovat,abych zjistil,jak mám tlačit a jak nemám tlačit.
Snad nic neprovedu.....claye jsem se taky bál a nic na tom není,když se pořádně lubrikuje. ;)
Tak snad se naučím i tohle.....bude to chvíli trvat,abych to zvládal alespoň z 50%,jako místní profíci,ale já to dám. :aggressive:
A nebo spálím lak, a prodám leštičku a za ty prachy si nechám ten díl znova nalakovat. :D
Kdo si hraje,nezlobí ... tak pořád myji a leštím auto,abych nezlobil. 8-)
Odpovědět