Drobný update: Auto Finesse Ultra Plush mi přijde že lépe buffuje než ty Amazon FMS - tam to kompenzuji větším množstvím, nicméně na celé auto nebylo potřeba víc než cca 5-6 kousků...
Takže otázka zda 3-5 kusů AutoFinesse Ultra Plush nebo těch 21 FMS kde potřebujete cca 1/4 a cena podobná
Bodové hodnocení, které je uvedeno v tabulce (9 proti 7 ve prospěch pro Auto Finesse) tímto tedy potvrzuji.
Jak jsem říkal již dříve, kdo nechce experimentovat a snažit se (marně) ušetřit jděte do značkových produktu - klidně méně kusů ale ověřených a ve výsledku ušetříte...
Velký test mikrovláken
-
- Registrovaný uživatel
Ano, už mi je ježíšek nadělil.
3 kusy AutoFinesse Ultra Plush, tak doufám, že mi to na auto vystačí :-O
Doteď sem měl Meguiars 300GSM a na celé auto sem použil 2-3ks na rozleštění vosku.
Ale je pravda že sou větší 40x60cm....
3 kusy AutoFinesse Ultra Plush, tak doufám, že mi to na auto vystačí :-O
Doteď sem měl Meguiars 300GSM a na celé auto sem použil 2-3ks na rozleštění vosku.
Ale je pravda že sou větší 40x60cm....
-
- Registrovaný uživatel
Tak jsem hned z práce zamířil do Kiku a náhoda je blbec... Byly tam a tak jsem vzal hned oba typy:
Obecně se mi trochu hůře hodnotí, jelikož např. ta buffovací působí velmi měkce (řekl bych i měkčí než AF a rozhodně než Amazonky, které obě mají vyšší gramáž), nicméně působí, že po par praních budou na cucky (tyto pocity u AF nebo Amazonek nemám...) na druhou stranu musíme vzít v potaz cenu, která je velmi dobrá.
Obě utěrky jsou obšity měkkou nití, nicméně hůře se odtrhává etiketa (resp. zbytek tam zůstane) a tato nit také nepůsobí extra odolně.
Obě hodnotím jako dobrou volbu díky funkční hodnotě a ceně. Nicméně výdrží na mě působí hůře... Opět vzhledem k ceně asi nemá moc smysl řešit...
Omlouvám se, že nepíši moc zkušeností s vlastním užíváním utěrek. Nicméně opečovávám jen jedno auto (voskování zatím jednou, vidím to tak do půl roku znovu...) a zas tolik toho neozkouším:-/
Doufám, že alespoň toto trochu pomohlo
Tak jsem ještě rychle udělal rychlotestík ve stejném duchu jako předtím a data jsou níže v tabulce
Obecně se mi trochu hůře hodnotí, jelikož např. ta buffovací působí velmi měkce (řekl bych i měkčí než AF a rozhodně než Amazonky, které obě mají vyšší gramáž), nicméně působí, že po par praních budou na cucky (tyto pocity u AF nebo Amazonek nemám...) na druhou stranu musíme vzít v potaz cenu, která je velmi dobrá.
Obě utěrky jsou obšity měkkou nití, nicméně hůře se odtrhává etiketa (resp. zbytek tam zůstane) a tato nit také nepůsobí extra odolně.
Obě hodnotím jako dobrou volbu díky funkční hodnotě a ceně. Nicméně výdrží na mě působí hůře... Opět vzhledem k ceně asi nemá moc smysl řešit...
Omlouvám se, že nepíši moc zkušeností s vlastním užíváním utěrek. Nicméně opečovávám jen jedno auto (voskování zatím jednou, vidím to tak do půl roku znovu...) a zas tolik toho neozkouším:-/
Doufám, že alespoň toto trochu pomohlo
-
- Nováček
Jelikož mi tohle fórum dost pomohlo a právě mi přišel pár utěrek z Aliexpress, rozhodl jsem se, že je podrobím stejnému testu jako dělal Helmut. Snad to někomu přijde aspoň trochu užitečné.
Jelikož se mi poštěstilo vykoupit plzeňský Kik, tak jsem ozkoušel i Kik Softtutch, abych si vyzkoušel, jestli jsem schopen výsledky nějak rozumně reprodukovat.
Teď k testu.
Účastníci:
* Kik softtuch - mám jich celkem pět, pro test jsem vybral tu nejlepší. Na rozdíl od následujích dvou jsem Kik už prakticky vyzkoušel. Čeho jsem si všiml a na co dávat pozor – kvalita utěrek není vždy stejná. Jedna z utěrek má z jedné strany horší mikrovlákno, takové trochu slepené a i hůř suší.
* Auto Care Soft Touch Detailing Towel - 800 GSM mikrovlákno z Aliexpress.
* Auto Care Drying Towel - velký sušící ručník z Aliexpress. Nemám z ní zdaleka tak dobrý pocit jako z "Detailing Towel" a už bych jí znovu nekupoval – spíš bych přikoupil další "Detailing Towel". Obzvlášť vzhledem k vyšší ceně oproti druhé aliexpress se nevyplatí.
Bodové hodnocení neuvádím, protože nemám moc porovnání aby mělo nějakou výpovědní hodnotu.
Tabulka s výsledky: https://imgur.com/a/9Y7lOO1
Jelikož se mi poštěstilo vykoupit plzeňský Kik, tak jsem ozkoušel i Kik Softtutch, abych si vyzkoušel, jestli jsem schopen výsledky nějak rozumně reprodukovat.
Teď k testu.
Účastníci:
* Kik softtuch - mám jich celkem pět, pro test jsem vybral tu nejlepší. Na rozdíl od následujích dvou jsem Kik už prakticky vyzkoušel. Čeho jsem si všiml a na co dávat pozor – kvalita utěrek není vždy stejná. Jedna z utěrek má z jedné strany horší mikrovlákno, takové trochu slepené a i hůř suší.
* Auto Care Soft Touch Detailing Towel - 800 GSM mikrovlákno z Aliexpress.
* Auto Care Drying Towel - velký sušící ručník z Aliexpress. Nemám z ní zdaleka tak dobrý pocit jako z "Detailing Towel" a už bych jí znovu nekupoval – spíš bych přikoupil další "Detailing Towel". Obzvlášť vzhledem k vyšší ceně oproti druhé aliexpress se nevyplatí.
Bodové hodnocení neuvádím, protože nemám moc porovnání aby mělo nějakou výpovědní hodnotu.
Tabulka s výsledky: https://imgur.com/a/9Y7lOO1