Nejde o téma pro konzultaci toho co koupit – na to už je Nováček, pomoc s výběrem produktů (i když i to s první příležitostí separuju do novéhu tématu), ale jak a v jakém pořadí použít už koupené.
Tipy pro další čtení, pokud vůbec nevíte od čeho se odpíchnout:

Míchá se tam ovšem všechno se vším, takže konzultace postupů odteď už jen tady.
* * *
Pěkné odpoledne leštiči.
Chystám se o víkendu poprvé navoskovat před zimou Fokus, tmavě šedá New York.
Poprvé na takovéhle úrovni. Vždycky jsem voskoval a leštil želvou na prasáka a byl jsem spokojený, no ne tak úplně v laku cosi přebývalo co nešlo pryč ani leštěnkou. Dnes už vím díky tomuto fóru co.
Mnou plánovaný postup plyne z toho co jsem teď nakoupil podle rad nade mnou.
Minulý týden jsem auto umyl a přejel BSD, který mě absolutně nefunguje.
K překvapení lak nebyl ani moc kontaminován, jsem zvyklý na starém autě na 1000x horší stav. Pravděpodobně toho hodně vzal na 3x šampón.
Takže na autě je jaksi divný BSD a budu dělat:
- umytí CG wash&gloss s použitím rukavice Microfiber Madness Incredimitt
- oplach
- bez sušení
- dekontaminaci chemickou zkusím obejít, auto mám asi měsíc a bylo pravděpodobně nějak čištěno, udržováno, nebo přeleštěno... Snad to nebude zásadní chyba.
- Valeťáckej clay střední + trenky
- opět umytí, nyní šamp. ValetPro Concentrated Car Shampoo
- sušící ručník Gyeon Q2M Silk Dryer 90x70cm
- teď rada - koupil jsem valetpro purple passion, pár šrámků na laku bude.
Mám to vůbec použít, nebo jsem udělal s nákupem chybu? Leštit mikrovláknem je ok? Poté musím odmastit? Nebo raději nemám, protože leštěnka maskuje případné šrámy? Když tak mám izopropyl. Říkal jsem si, že by leštěnka třeba pro jistotu sundala to BSD, ale nevím jestli to dělat, navíc, když BSD asi nechytlo...
- Nakonec FUSSO nanešená pomocí ValetPro Black Wax Applicator, nechám uschnout vzhledem k teplotě v garáži víc jak hodinu a rozleštím žlutým ručníkem madness
Prosím o korekci postupu, děkuji moc...
ed. teď jsem nalezl vedle vlákno amatérské otázky, omlouvám se a kdy žtak prosím o přesun ¨, ale zase nováčkovi to pomůže v začátku s nákupem, tak proč ne...