Orbitální mlha

Korekce zašlých a poškozených laků, leštící pasty.
Odpovědět
Hladas
Nováček

Ahoj,jsem začátečník a potřebuju vědět jak na orbitální mlhu? Používám kotouče s mikrovlákny :-)
HonzaD
Administrátor
Odeslaná poděkování: 6 poděkování
Obdržená poděkování: 7 poděkování

Primárně udržováním čistého kotouče - mikrovláknové jsou na toto velmi specifické. Nejlépe buď 1) skoro po každé kotouč vyfoukat stlačeným vzduchem anebo 2) vždy vydrbat kartáčkem a častěji kotouč měnit (než bys měnil třeba pěnový)- Je pak dalších několik faktorů, které do toho mohou promlouvat, ale tímhle zkus začít :)
Hladas
Nováček

Je jedno jaký kartáč použijí? :smile: já mám totiž kartac jen na čištění interiéru 😆😅
Hladas
Nováček

HonzaD píše: 09 čer 2019, 09:07 Primárně udržováním čistého kotouče - mikrovláknové jsou na toto velmi specifické. Nejlépe buď 1) skoro po každé kotouč vyfoukat stlačeným vzduchem anebo 2) vždy vydrbat kartáčkem a častěji kotouč měnit (než bys měnil třeba pěnový)- Je pak dalších několik faktorů, které do toho mohou promlouvat, ale tímhle zkus začít :)
A po jaké době to měnit? Dám příklad, udělat dveře na jedné straně a hned vyměnit? :smile:
HonzaD
Administrátor

Všechno je individuální, musíš vyzkoušet. Jde o to udržet ten kotouč "nezalepený" - určitě víš o čem mluvím. Vyfoukání vzduchem je nejlepší, a když není vzduch, tak vydrbání kartáčkem pomůže a holt třeba po panelu je nutné měnit no, je to strašně proměnlivé.
S3T
Registrovaný uživatel

měnit po každém panelu bych neřekl, že je úplně nutný, každopádně to chce po každém přelíznutém kousku vyčistit.. když už to moc nejde, tak vzít jinej... a mlhu pak sundáš jemnou pastou a měkčím kotoučem
HonzaD
Administrátor

Špatně jsem to formuloval, myšlenka byla: Jsou i příady, kdy je opravdu nutné měnit často, třeba i po panelu (zvlášť, když není stlačený vzduch k dispozici). Je to ale tak proměnlivá věc, že žádné jednoduché slepě aplikovatelné pravidlo asi zavést nejde. Zrovna mikrovláknové kotouče jsou na tohle prevít.
S3T
Registrovaný uživatel

to asi jo.. já zatím používal jen megs cutting disc, mám dva a už sem s nima něco naleštil.. ale fakt to chce pořádně čistit a vyprat... jde to blbě, ale jde.. s tím sundáním mlhy se ale asi shodnem?:)
HonzaD
Administrátor

Mlha nebo kouřmo s agresivním pěnovým kotoučem a pastou většinou určitým způsobem vznikne taky. Pokud tazatel se ptá na mikrovláknové kotouče, třeba když používá komplet Meguiars MF system, pak úplně doporučovat pěnový kotouč nemohu. Naopak bych si dovolil tvrdit, že největší přínos bude pracovat "v čistém", tj. nesnažit se zaneseným a zalepeným kotoučem dál leštit.

Pro upřesnění: chápu tvojí logiku, Megs cutting discs je moc fajn, jako mikrovláknový kotouč používám primárně ten a k němu se finiš pěnovým kotoučem prostě hodí. MF kotuče od ostatních značek mám jen vzorky po pár ks.
S3T
Registrovaný uživatel

Vim, ze jsou mf i na finis od megsu, nemam tuseni jak se s tim dela. Ale urcite si myslim, ze tazatel by si nechal poradit a v pripade zaruceneho usnadneni by po penovem kotouci sahnul.. :)
Odpovědět