Konzultace postupů „kompletního detailingu“ (pro nováčky)

Nevíte si rady? Potřebujete poradit s výběrem produktů? Narazili jste na problém při detailingu a neznáte řešení? Zde můžete položit dotaz a zkušenější vám poradí.
Odpovědět
Uživatelský avatar
soray
Administrátor
Příspěvky: 2949
Registrován: 26 říj 2010, 14:30
Bydliště: Králův Dvůr
Odeslaná poděkování: 6 poděkování
Obdržená poděkování: 12 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Já myslím, že ok, jen na odmaštění bych asi místo ipy volil jiný produkt. Na SRP bacha, bývají problémy na to něco dát, resp. aby se na tom něco udrželo delší dobu.
Obrázek M: mjaros@detailingshop.cz T: +420602542150
Stavikr
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 06 bře 2021, 12:03

Díky... :thumbup: DJ Lime prime by byl OK pod Collinite nebo co by bylo nejlepší? Nedaří se mi zjistit zda se pod fusso F7 dává leštěnka popřípadě jaká..
Uživatelský avatar
soray
Administrátor
Příspěvky: 2949
Registrován: 26 říj 2010, 14:30
Bydliště: Králův Dvůr
Odeslaná poděkování: 6 poděkování
Obdržená poděkování: 12 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Lime s Collinitem jsem kdysi zkoušel a bylo to OK.
Obrázek M: mjaros@detailingshop.cz T: +420602542150
Jury
Registrovaný uživatel
Příspěvky: 13
Registrován: 13 zář 2020, 14:30
Odeslaná poděkování: 1 poděkování
Obdržená poděkování: 1 poděkování

Ahoj všem.
Jsem jen hobby a auto umývám jak mě zrovna napadne :D.
2 kýble+ mřížky a rukavice dodo.
Šampón: Dodo Juice Born To Be Mild , rád bych ještě jeden ŠAMPON který opravdu myje až dekontaminuje, třeba po zimě nebo před nanesením vosku
Bilt Hamber Auto Wash?
VOSK: Gyeon Q2M WetCoat
Kola: ValetPro Dragons Breath, je to ok používat častěji? Fungoval mi i Sheron čistič disků, teď jen zvažuji co koupit dále - VP Bilberry?
OKNA: Koch Chemie Glas Star nebo Glass cleaner? IPU v rozprašovači mám.


Nyní bych chtěl něco přidat, nechci to nějak hrotit, ale co třeba Sonax BSD vždy před zimou a v zimě to doplňovat tím Q2M WetCoatem?
Přemýšlel jsem, že bych auto občas sjel ručně CLAYEM pro odstranění drobných hrubostí které jsou na spodku dveří. Udělá CLAY opravdu hodně?
Nepotřebuji aby to bylo TOP, ale hlavně cena výkon a výdrž. 500ml Dragons Breath mi vydrželo 3 roky a ještě tam 150ml mám.
Jsem vlastně dost spokojený když auto umyju jen DoDojuicem BTBM + Q2M WC.

Další level, co nějaký tvrdý vosk? Ale nechci postupovat dvoje-troje mytí a chemickou dekontaminaci, mám sice OBLITAR, ale použil jsem jednou na pár míst na autě a od té doby leží v poličce.. Tvrdý vosk myslím něco trochu tvrdšího jak Q2M WetCOAT.

MŮJ POSTUP? Stříknu auto ValetPro Citrus Pre Wash, smyju vodou. Dále Šampon,rukavice a případně APC, smyju vodou. Teď clay + odmašťovač - lze vynechat? Nebo jen PREP bez claye? Potom zase šampon a rukavice? Potom nanést tuhý vosk.


OTÁZKY:
Myslím, že nutně nepotřebuji chemickou dekontaminaci a stačil by clay a dvojě mytí - potom tvrdý VOSK? Je to správně?

Musím před CLAYEM auto vysušit?

Je zapotřebí použít clay?, přemýšlím v čem mi vlastně pomůže.

MŮŽU SE VYHNOUT VŠEM TĚM KROKŮM a jen Auto umýt dekontaminačním šamponem+případně APC a nanést tuhý vosk nebo opravdu musím odmašťovačem a clayem?

Čím nanést takový vosk? Zbyla mi jedna utěrka kterou na nic nepoužívám, tak možná na setření? https://www.detailingshop.cz/auto-fines ... va-uterka/

AUTO: Fabia 1 2003, každý den bylo a bude garážované, rodiče s ním jezdili 1x měsíčně do kartáčové myčky a taky to tak vypadá, ale není to nejhorší.
Mám pocit, že Q2m WC mi vydržel na střeše snad 6 měsíců :D a to jsem auto umyl jen 1x wapkou.

MŮJ CÍL? Chci tvrdší a delší ochranu než Q2M WC, ale nechci se s tím tolik zdržovat, ale nějakou zábavu,koníček musím mít :D Takže je mi asi jedno , že ten vosk tam bude držet jen z 80% a ne ze 100%, víte jak to myslím.

Prosím o jednoduchou radu co koupit: tvrdý vosk + aplikátor s dobrou výdrží a jak případně kombinovat tento vosk s Q2M WC. Kola?
-Dodo Juice Born To Be Mild bych mohl používat bez negativního vlivu při tuhém vosku.

Děkuji
Odpovědět