Nastal čas přenést pár připravených recenzí z PC sem na web. Dnes bych chtěl představit produkt (lépe řečeno 2 produkty), který je pro mne asi největším překvapením letošního roku. Jde o systém péče o kůži od Dodo Juice, uvedený na trh v řadě Supernatural. Zpočátku jsem byl trochu skeptický, že půjde o další z běžných čističů s balzámů. O víkendu jsem produkty otestoval, pokusným králíkem se stal Smart, resp. jeho kožené sedačky. Musím se přiznat, že po pár minutách testování byly poslední zbytky nedůvěry pryč a já jen zíral, co se to s kůží ve Smartu děje.
Nejprve tedy krátké představení:
Dodo Juice Supernatural Leather Cleaner je nabízen v praktické 500ml lahvi s rozprašovačem. Jedná se o čirou tekutinu prakticky bez zápachu. Supernatural čistič jak má být a jak si ho představuji. Sedačky vyčistil perfektně, spotřeba velmi malá, k čističi tedy nemám sebemenší výhrady.
Dodo Juice Supernatural Leather Sealant je nabízen v 250ml s osvědčeným rozprašovačem. Sealant je ve formě řídké mléčné tekutiny, bohužel s jemným alkoholovým zápachem. Zde bych ještě viděl prostor pro zlepšení, nicméně je to asi jediná kaňka na jinak skvělém výrobku. Sealant se aplikuje na vyčištěnou kůži, rozprašovačem nastříkáme na povrch a rovnoměrně rozetřeme a vmasírujeme do kůže čistým hadříkem. Takto nanesený sealant necháme zaschnout. Produkt je možné nanášet ve více vrstvách, další vrstvu doporučuje výrobce aplikovat po 15-30 minutách od zaschnutí předchozí vrstvy. Já jsem aplikoval 2 vrstvy, spotřeba sealantu byla naprosto minimální.
Produkt vyniká zejména svým výsledným finišem, který je sametově matný a kůže vypadá jako nová. Na rozdíl od jiných balzámů/mlék udělá matný povrch i na již částečně lesklé kůži (např. volant), viz. foto. Pro milovníky matného vzhledu nové kůže mohu tento produkt jednoznačně doporučit.
Několik obrázků z aplikace:
50/50, vlevo původní stav, vpravo po ošetření
50/50, řidič dole původní stav, spolujezdec nahoře po ošetření
Detail sedačky po ošetření
Detail volantu po ošetření
Na závěr
Oba produkty tvoří výborně vyladěný systém péče o kůži, který za rozumné peníze nabízí výborný účinek a skvělý výsledný vzhled ošetřené kůže.
Co se líbilo:
+ Účinnost produktu
+ Snadná aplikace
+ Malá spotřeba
+ Dobrý poměr cena/výkon
+ Účinek čističe
+ Matný finiš sealantu a vzhled nové kůže
+ Schopnost sealantu "zmatnit" i lesklejší kůži
Co se nelíbilo:
- Možná jen "vůně" sealantu, mohla by být lepší
Celkové hodnocení: Výborný
Dodo Juice Supernatural Leather Cleaner & Sealant
- soray
- Administrátor
- Odeslaná poděkování: 6 poděkování
- Obdržená poděkování: 12 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Tom
- Moderátor
no sloník to zvláční, až zavadne, tak SN by mu měl dodat ochranu
Detailing Club ČR
Detailing Shop http://www.detailingshop.cz - Autorizovaný dealer Dodo Juice, Gyeon, Microfiber Madness, ValetPRO, Race glaze, Bilt Hamber, Autoglym, Auto Finesse, široká nabídka autokosmetiky Swissvax, Carpro, Chemical Guys a další.
Detailing Shop http://www.detailingshop.cz - Autorizovaný dealer Dodo Juice, Gyeon, Microfiber Madness, ValetPRO, Race glaze, Bilt Hamber, Autoglym, Auto Finesse, široká nabídka autokosmetiky Swissvax, Carpro, Chemical Guys a další.
- pattapuf
- Registrovaný uživatel
- Odeslaná poděkování: 2 poděkování
Zajímavé. Vypadá to, že se už konečně s tou objednávkou na kůži budu muset rozhoupat.
- Tom
- Moderátor
chudák evok stále nenapajcován 

Detailing Club ČR
- pattapuf
- Registrovaný uživatel
- Odeslaná poděkování: 2 poděkování
No jo, stále nic. Nejsou lidi, ale v zimě na něj možná dojde. Protože exterier se bude dělat blbě.
-
- Registrovaný uživatel
Ahoj
Dlouho jsem váhal jakého výrobce prostředků na kůži zvolit. Po přečtení této recenze jsem neváhal a objednával. Ale pořád jsem si říkal, dokud to nevyzkoušíš na svém autě, tak nepočítej s žádným zázrakem.
V pátek za obrovského slejváku jsem přípravky vyzvedl a začal se těšit na víkend až se dostanu k autu.
Nejprve jsem vyzkoušel oba přípravky na 1/2 loketní opěrky. Když jsem viděl výsledek okamžitě jsem se pustil do sedaček.
Na čištění jsem použil toto: Dodo Juice Supernatural Leather Cleaner 500ml, Dodo Juice Supernatural Leather Sealant 250ml, jemný kartáček na kožené sedačky a MICROFIBER MADNESS SLOGGER (kterou jsem později vyměnil za KIK utěrku, protože zvěrstva co jsem dostával ze sedaček bylo opravdu mnoho)
Práce s oběma přípravky byla velmi jednoduchá, rychlá dle mého názoru efektivní.
1) Přípravky a pomůcky

2) Test na opěrce (levá část ošetřena čističem)

3) Sedačka před ošetřením

4) Sedačka 50/50 (pravá strana očištěna i ošetřena)

5) Detail (levá část očištěna a ošetřena)

6) Závěr

7) Takhle vypadala KIK utěrka po očistění a ošetření poloviny sedačky

Závěrem bych řekl, že se naprosto ztotožňuji s názorem soraye a děkuji mu za usnadnění výběru pěknou recenzí.
Tyto dva výrobky doporučuji všem, kdo váhají. Osobně jsem dříve používal přípravky all in one a nedá se to opravdu srovnat. Snad jediná nevýhoda je opravdu lehce chemický zápach, ale po pár projížďkách snad odezní.
Dlouho jsem váhal jakého výrobce prostředků na kůži zvolit. Po přečtení této recenze jsem neváhal a objednával. Ale pořád jsem si říkal, dokud to nevyzkoušíš na svém autě, tak nepočítej s žádným zázrakem.
V pátek za obrovského slejváku jsem přípravky vyzvedl a začal se těšit na víkend až se dostanu k autu.
Nejprve jsem vyzkoušel oba přípravky na 1/2 loketní opěrky. Když jsem viděl výsledek okamžitě jsem se pustil do sedaček.
Na čištění jsem použil toto: Dodo Juice Supernatural Leather Cleaner 500ml, Dodo Juice Supernatural Leather Sealant 250ml, jemný kartáček na kožené sedačky a MICROFIBER MADNESS SLOGGER (kterou jsem později vyměnil za KIK utěrku, protože zvěrstva co jsem dostával ze sedaček bylo opravdu mnoho)
Práce s oběma přípravky byla velmi jednoduchá, rychlá dle mého názoru efektivní.
1) Přípravky a pomůcky

2) Test na opěrce (levá část ošetřena čističem)

3) Sedačka před ošetřením
4) Sedačka 50/50 (pravá strana očištěna i ošetřena)

5) Detail (levá část očištěna a ošetřena)

6) Závěr

7) Takhle vypadala KIK utěrka po očistění a ošetření poloviny sedačky

Závěrem bych řekl, že se naprosto ztotožňuji s názorem soraye a děkuji mu za usnadnění výběru pěknou recenzí.
Tyto dva výrobky doporučuji všem, kdo váhají. Osobně jsem dříve používal přípravky all in one a nedá se to opravdu srovnat. Snad jediná nevýhoda je opravdu lehce chemický zápach, ale po pár projížďkách snad odezní.
- soray
- Administrátor
- Odeslaná poděkování: 6 poděkování
- Obdržená poděkování: 12 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Masakr, jak ty sedačky prokoukly
Moc pěkná práce.
Jo a palec nahoru za pěknou fotodokumentaci

Jo a palec nahoru za pěknou fotodokumentaci